Dvou a vícepatrové dorty
Všechny dorty mají jemný vláčný korpus, který je v kombinaci se svěžími náplněmi na bázi mascarpone, Smetany či tvarohu. Náplně jsou lehké a doplněné vhodným svařeným ovocem. (Muže být i bez)
Dorty jsou zvenčí potřeny salko krémem, který krásně drží tvar i v teplejších měsících, tudíž není nutné dorty potahovat hmotami jako je
Dorty zdobíme buď klasicky stékanou čokoládou, obarvenou čokoládou nebo karamelem a jsou doplněny čerstvým ovocem, makronkami, sušeným ovocem, sněhovými pusinkami, lentilkami, posypkami a tak podobně.
Fantazii se meze nekladou. Za dorty s čerstvými květinami či modelovanými figurkami si účtujeme příplatek a je nutné je objednávat minimálně týden dopředu.
Je také možné přiobjednat plastové/dřevěné zápichy (14 dni dopředu), a nebo jedlý papír s potiskem dle přání (14 dni dopředu).
Každý dort obsahuje 4 pláty korpusu a 3 vrstvy náplně, tudíž jsou dorty poměrně vysoké, počítejte s tím prosím.
Každé patro může mít jinou příchuť jak korpusu, tak náplně.
U tzv. “Nahatých a polonahatých” dortů je nutné počítat s barevností některých krémů, které nejsou vhodné na tento typ dortů.
Vícepatrové dorty neděláme v celopotahované verzi.
Je možné dorty upéct i v bezlepkové variantě za příplatek 300,-Kč / bez laktózy 300,- Kč/ patro. Na žádost a za vratnou zálohu můžeme zapůjčit kulatinu pod dort, břidlicové stojany a tácy na zákusky, dřevěný stojan na zákusky/cupcakes. Zlaté tácy a jiné. Zálohovaná je též krabice - 300,- Kč a preferujeme tuto částku uhradit hotově na místě při převzetí dortu.
Nanašli jste ve výběru tu svou kombinaci chutí, určitě se na nás neváhejte obrátit a společně dort vymyslíme!
Foto galerie vícepatrových dortů








Zdobení vícepatrových dortů
Živé květiny jsou ceněny individuálně dle dodavatele (v případě svatebních dortů je možné si dodat vlastní od svého květináře) Ceny se pohybují od 500,- Kč a výše.
Doprava na místo svatby je možná do 60km od Českých Budějovic.
Cenovou kalkulaci větších a speciálních dortů Vám rádi uděláme po osobním projednání Vašich představ a potřeb.
Velikosti vícepatrových dortů
U svatebních dortu se počítá s menšími jednotlivými porcemi, proto se liší od klasických dortů.
Mini 2 patrová (15-20 porcí)
Spodní patro - 15cmHorní patro - 8cm
Malá 2 patrová (30-35 porcí)
Spodní patro - 20cmHorní patro - 15cm
Velká 2 patrová (40-45 porcí)
Spodní patro - 25cmHorní patro - 20cm
Malá 3 patrová (40-45 porcí)
Spodní patro - 20cmProstřední patro - 15cm
Horní patro - 8cm
Střední 3 patrová (55-60 porcí)
Spodní patro - 25cmProstřední patro - 20cm
Horní patro - 15cm
Velká 4 patrová (60-65 porcí)
Spodní patro - 25cmProstřední patro - 20cm
Horní patro - 15cm
Nejvyšší patro - 8cm
Příchutě korpusů vícepatrových dortů
- Vanilka
- Čokoláda
- Ořech (lískový, vlašský, kombinace obou)
- Skořice
- Perník
- Citrón
- Vanilka se zapečenými kousky ovoce
Příchutě naplní
Mascarpone ochucené
- Stracciatella
- Čokoláda
- Kokos
- Skořice
- Malina
- Jahoda
- Borůvka
- Banán
- Pistácie
Mascarpone neochucené (jen přislazené + vanilka)
Doplňky doprostřed mascarpone krému
Ovoce svařené
- Jahody
- Maliny
- Borůvky
- Lesní směs
- Meruňky
- Švestky
- Jablka se skořicí
Ovoce čerstvé
- Banány
- Jahody
- Maliny
- Borůvky
- Směs
Ostatní
- Karamel
- Slaný karamel
- Lemon curd (citronový krém)
- Maracuja curd (mučenkový krém)
- Povidla